Prof. Dr. ALINA FRATILA - Revista de Chirurgie Timisoara PDF Imprimare Email

Prof. Dr. Alina Fratila

Alina Frăţilă este prima femeie preşedinte din istoria Societăţii Internationale de Chirurgie Dermatologică. Patru academii medicale din SUA şi Germania o numără printre membrii săi şi este invitată să susţină prelegeri la conferinţe nationale şi internationale. În 2007 a primit Premiul German pentru Inovaţie iar în 2006 i s-a conferit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului ei natal, Oţelu-Roşu. Periodic, Alina Frăţilă se întoarce în România, unde este profesor asociat la disciplina de Dermatologie din cadrul U.M.F. Bucuresti. 

Absolventa a Universitatii de Medicina din Timisoara s-a format in Clinica 1 chirurgie invatand de la maestrul Pius Brînzeu „parintele flebologiei românesti” (A.Davy). 

În clinica Jungbrunnen-Klinik din Bonn-Germania, prof.dr. Alina Frăţilă abordează cele mai noi tehnici de rezolvare a varicelor, VNUS closure, laserterapia dar şi intervenţii estetice, de mărirea sânilor, liposucţie, lipectomie, lifting facial şi tratamentul ridurilor.

„Talentul si intuitia estetica sunt cele mai importante calitati ale unui chirurg, si asta tine de arta chirurgicala; dar si spiritul autocritic si dorinta permanenta de perfectiune, dorinta de a inventa noi tehnici cat mai blande si atraumatice. Apoi vine munca, experienta si exercitiul, care sunt cu atat mai importante cu cat talentul este mai deficitar” (Alina Frăţilă)

Prezentare PowerPoint: 10 ani de experienta cu metoda endoluminala de obliterare a venei safene interne, VNUS Closure – indicatii, metoda operatorie, rezultate

 


Redactia REVISTA de CHIRURGIE TIMISOARA, Clinica 1 Chirurgie, Spital Clinic Judetean de Urgenta Timisoara
B-dul I.Bulbuca nr.10 cod postal 300723
Timisoara, Romania